Intervencions assistides amb animals

A Saldaña Fetscher Odontologia Integradora estem orgullosos de ser una de les clíniques pioneres a Catalunya en aplicar intervencions assistides amb animals, d’una forma segura i dins el marc legal, amb els següents objectius:

– Disminuir la por al dentista

– Motivar la participació activa amb el tractament (ja sigui dental o fisioterapèutic)

– Promoure la prevenció de problemes de salut (dental o física)

Diferents estudis ens mostren que els més petits tenen un vincle innat per la natura, per molts autors anomenat “biofília”, nosaltres aprofitem aquest vincle per apropar a un entorn sanitari, com es la nostra clínica, un company pelut, un gos de teràpia que motivarà els mes petits a participar de forma activa amb el tractament proposat pels nostres professionals.

Com ho fem?

Amb un equip especialitzat, tant humà com caní. Contem amb l’ajuda de gossos de teràpia seleccionats i educats en entorns hospitalaris, amb una llarga trajectòria darrera faran que la visita a l’odontòleg sigui pels mes petits, inoblidable. I la part humana, tècnics i experts en intervencions assistides amb animals que valoraran, dissenyaran i proposaran activitats personalitzades per cada pacient, treien el màxim profit terapèutic a la interacció nen-gos. Sempre amb cita prèvia i amb una anamnesis prèvia.

Tipus:

  • Fisioteràpia assistida amb gossos de teràpia

  • Odontologia assistida amb gossos de teràpia

  • Activitats assistides amb gossos de teràpia (prevenció)

Pel que fa a les sessions de fisioteràpia assistida amb gossos, el gos de teràpia forma part activa durant tota la sessió, fent de motivador o facilitador de les diferents activitats terapèutiques proposades. El pacient mitjançant la interacció amb el gos de teràpia, perseguirà guiat pel fisioterapeuta els objectius plantejats prèviament.

Pel nens amb por al dentista fem un protocol especial, una primera visita amb una sessió d’activitats assistides amb gossos on el nen, guiat pel gos de teràpia, coneixerà la nostra clínica, el nostre equip i es familiaritzarà amb el material que els nostres odontòlegs fan servir i una segona sessió on el nen rep la intervenció odontològica prevista, amb una preparació prèvia a la sala d’espera amb el gos de teràpia i un acompanyament del mateix a la porta del box durant la valoració o el tractament del petit (proposant activitats amb el gos de teràpia, qui farà de distractor i captarà la seva atenció ajudant a disminuir la plena atenció amb el procés terapèutic que rep).

Fem sessions grupals d’hàbits saludables, tant físics com dentals, amb activitats assistides amb gossos de teràpia, on els nens duran a terme activitats amb el nostre equip caní tot promovent la higiene bucodental i la prevenció de problemes de salut.

Qui se’n pot beneficiar?

Qualsevol pacient que vulgui iniciar tractament de fisioteràpia a la nostra clínica i que ell o la seva família considerin que un gos de teràpia a la sessió pot facilitar la seva participació activa.

Pacients en edat pediàtrica o amb capacitats especials amb els que sigui dificultosa la valoració o tractament odontològic

Nens i nenes amb por al dentista

Nens i nenes que vulguin conèixer de prop la feina que fan els nostres gossos de teràpia, tot participant en una de les nostres activitats grupals.

No dubtis en informar-te, estarem encantats de resoldre els teus dubtes i presentar-te el nostre equip pelut!

Compartir aquest post