Blanquejament Dental

A tots ens agrada tenir les dents el més clares possible per lluir un somriure radiant, i una bona solució és el blanquejament.

És molt important discernir entre tincions extrínseques, que són aquelles que trobem a la superfície de les dents ja sigui per hàbits tòxics com el tabac o la nostra pròpia flora bacteriana, que poden ser eliminades amb una higiene bucodental, i les tincions intrínseques que són aquelles que es produeixen a l’interior de l’estructura de les dents, amb diferents graus d’intensitat i forma, que implicaran tractaments professionals encarats a cada tipus de tinció.

Per aquesta raó és BÀSIC i IMPRESCINDIBLE realitzar una higiene bucodental sempre abans de realitzar un blanquejament per eliminar totes les tincions extrínseques, i la placa bacteriana que s’acumula, ja que inactivaria el producte de blanquejament.

L’agent blanquejador actiu (peròxid d’hidrogen o peròxid de carbamida) penetra a l’esmalt per arribar a les molècules responsables de les taques. Els radicals lliures d’oxigen alliberats per part de l’agent blanquejador descomponen aquestes molècules trencant els llaços que les mantenen unides, fent-les desaparèixer, encara que no estiguin totalment coberts de l’agent blanquejador, ja que els radicals lliures d’oxigen els mouen pels primes de l’esmalt blanquejant tota la dent.

Oferim dos tipus de blanquejament:

Blanquejament de clínica

Utilitzem Opalescene Boost, de Ultradent, a base de peròxid d’hidrogen al 40%, alta concentració preparada per blanquejar en dues aplicacions de 20min cadascuna, on podríem aplicar una tercera si volguéssim aconseguir més, sempre que no hi hagi sensibilitat. Després d’haver fet la neteja, apliquem un aïllador de geniva, per què el producte no la toqui, i posteriorment apliquem el blanquejament. Aquest producte està dissenyat per minimitzar la sensibilitat, enfortir les dents i disminuir el risc de càries.

Aquest tipus de blanquejament estarà descartat en tincions en bandes com les tetraciclines, ja que haurem de fer una concentració menor durant més temps per igualar-les.

Blanquejament

Blanquejament ambulatori

Utilitzem Opalescence PF, de Ultradent, a base de peròxid de carbamida en concentracions que van del 10% al 20%, depenent del color de base que tinguem i del blanquejament que volem aconseguir.

Aquest blanquejament es realitza a casa, normalment mentre dormim, amb cubetes que es fan a mida per poder aplicar el blanquejament.

El temps d’aplicació va entre 5 i 10 dies, amb control a meitat de tractament, i en funció de la concentració en ho posarem més o menys hores al dia (com més concentració, menys hores d’aplicació).

En cas de tenir dubtes, estarem a la vostra disposició per resoldre’ls al telèfon 931463514 o al e-mail info@saldanafetscher.cat

Compartir aquest post